al contingut a la navegació Informació de contacte

Ruta del Camí Ral

Aquesta ruta que esta senyalitzada al llarg de tot el seu recorregut, té com a color distintiu (cada ruta té el seu propi color) el color verd (ja sigui en el distintiu que segueix el nom ruta o bé en un punt de color en les fletxes de direcció). El color distintiu de la ruta serà visible en totes les senyals que indiquen direcció. El grau de dificultat d’aquesta ruta es baix ja queno acomula gaire desnivell.

Aquesta ruta és circular de 43km de longitud i travessa longitudinalment la Serra de Bellmunt Almenara. Les diferents rutes que surten de cada poble (Montgai, Castellserà, Cubells, Preiexens, La Sentiu...) enllacen totes amb la del camí Ral, la qual cosa ens permet dissenyar el nostre propi itinerari, ja que sortint des d’un dels pobles es pot enllaçar amb el cami Ral i finalitzar l’itinerari en un altre poble.


Al llarg de la ruta trobarem senyals explicatives sobre alguns punts interessants, com per exemple la font amarga, varies cabanes de volta, la primera sèquia del canal d’Urgell, la sèquia petita, el mirador del baix Sió i un búnquer de la guerra civil. A banda d’aquests indrets us recomanem que tingueu els ulls ben oberts, doncs qualsevol racó té el seu encant, podent-vos creuar amb una au estepària, esplèndids carrascars o per exemple veure formacions impressionants de guix. Un altra de les meravelles de la serra son les postes de sol que s’hi poden contemplar.

Aquestes rutes ens permeten gaudir de l’espai natural de la serra de Bellmunt Almenara, espai de transició entre els Prepirineus i la Plana d’Urgell. Aquesta serra presenta moltes singularitats tant pel que fa a la flora, a la fauna a la geologia i a l’aspecte més humà.